Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Domper voor medische wereld: nieuw Alzheimer-medicijn leidt tot achteruitgang bij patiënten

Een grootschalige, internationale studie naar een middel tegen Alzheimer heeft een forse knauw opgelopen. Onderzoekers in Amsterdam moeten onmiddellijk een streep door een veelbelovend medicijn zetten omdat het bij patiënten niet tot een verbetering, maar tot een verslechtering van het geheugen zou leiden. Geneesmiddelenontwikkelaar Novartis, opdrachtgever van het onderzoek, bevestigt het nieuws tegenover de Nederlandse krant AD en reageert zwaar teleurgesteld. “Dit is een tegenslag.”

11 reacties

  • Bart van Ransbeeck

    5 jaar geleden
    al in 2013 publiceerde neuroloog dr David Perlmutter 'GRAINBRAIN' , daar staat duidelijk de oorzaak van altzheimer in beschreven , en waarom het trouwens DIABETES3 genoemd wordt, ook cardioloog immunoloog dr Steven Gundry legt haarfijn de fouten uit in onze medische modellen en hoe ons genoom geen graan en graseter is zoals de koe met 4 magen, en suikers en koolhydraten brein inflammeren
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Of testen op dieren zouden helpen, Marianne, weet ik niet. Maar dieren krijgen zowat dezelfde ouderdomkwaaltjes als mensen, en kunnen dus ook dement worden. Wij hadden een sint-bernard van 11 jaar en de laatste zes maanden leed die met zekerheid aan een vorm van alzheimer. Alleen: zij kon het ons niet vertellen. Voor de rest verliest men stilaan elk contact, net als bij een mens.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Goede moed ,binnen een jaar of 10 is er een medicament ! Hopelijk en betaalbaar?
  • Lieven tanghe

    5 jaar geleden
    Verder doen , bezig zijn.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    @sven zonder antibiotica was er zelf waarschijnlijk nu al aan. Alzheimer is erg tergend, iemand plots verliezen aan een hartfalen of zo is anders dan iemand jarenlang zien achteruitgaan. Hopelijk vinden ze idd snel een remedie (en maken ze due niet te duur)