Witte helmen halen het lichaam van een vrouw en haar pasgeboren zoontje weg na luchtaanvallen op de stad Kafriya.
Volledig scherm
Witte helmen halen het lichaam van een vrouw en haar pasgeboren zoontje weg na luchtaanvallen op de stad Kafriya. © AFP

Oprukkend geweld in Syrië: 15 burgers komen om tijdens bombardementen

Er hebben nieuwe bombardementen plaatsgevonden in Idlib. De regio in het noordwesten van Syrië wordt nog steeds gedomineerd door jihadisten en is daarnaast het doelwit van aanvallen van het regime, dat gesteund wordt door Russische troepen. Zeker 15 burgers, onder wie 6 kinderen, kwamen daarbij om het leven. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten. 

4 reacties

  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Daar zijn ze, met hun "witte helmen"! Beseffen niet dat we die huichelarij en verdoken steun aan die terroristen al lang door hebben. Een drama voor de onschuldige burgers die slachtoffer zijn van buitenlandse agitatie onder het mom van "volksopstand", in hun landje.
  • Stefan Vantstraat

    5 jaar geleden
    Oprecht jammer
  • Willy CAUBERGS

    5 jaar geleden
    Correct Paul Philippaerts , Mr Obama en mvr Clinton hebben daar met geld en wapens gaan rondzwaaien en de gevolgen kennen we !!! Als Trump aan de macht kwam werd er gezegd daar komt oorlog van .... Ik ben geen Trump fan maar de waarheid is dat er minder oorlog is en dat er meer op vrede aangestuurd word dan onder Obama bv Noord Korea...
  • Paul Philippaerts

    5 jaar geleden
    Maak u geen illusies het regime zal daar net als belgie en usa en die andere mafkeezen, bommen blijven gooien tot ze daar terug de baas zijn. Datzelfde zou in belgie nederland engeland duitsland in gelijk welk land waar opstandelingen zouden proberen de regering af te schaffen. Dus wacht af tot al die opstandelingen dood zijn eerder gaat het toch niet ophouden. Hadden de eu en de us en anderen die opstandelingen niet gesteund dan was die oorlog daar al verschillende jaren geleden opgelost.