De Britse ambassadeur voor de VS Kim Darroch en de Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Britse ambassadeur voor de VS Kim Darroch en de Amerikaanse president Donald Trump. © AFP

Nieuwe gelekte e-mails Britse ambassadeur: “Trump trok VS terug uit kernakkoord ‘om Obama te treiteren’”

In nieuwe gelekte e-mails van Kim Darroch die vandaag gepubliceerd werden door de Britse krant Mail on Sunday, schrijft de ondertussen opgestapte ambassadeur dat Trump de VS enkel terugtrok uit het nucleair akkoord met Iran, omdat de deal werd afgesloten onder Obama. Een “daad van diplomatiek vandalisme”, stelde Darroch. Ondertussen heeft de Britse politie een verdachte in het vizier die de e-mails van Darroch zou gelekt hebben, meldt de Sunday Times vandaag.

92 reacties

  • lars vandenberge

    5 jaar geleden
    In zijn fictieve wereld is Trump de beste president ooit. Al zijn zogezegd verwezelijkingen zijn fictief net zoals zijn zelfverklaarde schitterende resultaten op ecologisch vlak. Gebakken lucht.
  • Kai Rombouts

    5 jaar geleden
    Neen Guido B. Het is helemaal niet moeilijk de werkloosheid van 11 naar 4% te brengen vanuit een recessiegewijze gecrashte economie. Nooit gehoord van een (dead) cat bounce? Het enige dat Obama moest doen was de FED aanmanen de komende 4j de rente NIET te verhogen. Met charismatische karaktertrekken alleen had obama het nog niet tot 9% kunnen laten zakken, de werkloosheid.
  • Marc Peeters

    5 jaar geleden
    Trump is geen president maar een accident!
  • jan de reus

    5 jaar geleden
    De reden waarom Trump de deal met Iran heeft verbroken na die eerst verscheidene malen te hebben verlengd is omdat hij via de Mossad bewijzen in handen heeft gekregen dat Iran WEL verder werkt aan een kernwapen.Niets met Obama te maken dus!!
  • Jean West

    5 jaar geleden
    eric maier Obama heeft wel de staatsschuld verdubbeld tijdens zijn ambstermijn, meer illegalen gedeporteerd dan alle vorige presidenten samen, zijn Obamacare was ook een zootje, de werkenden hun ziekte verzekering verdriedubbelde omdat de profiteurs er één gratis kregen. De werkloosheid is de laagste sinds 49 jaar. Door zijn steun aan de (rebellen) in Syrië is de oorlog daar gigantisch uitgelopen enz.