AFP
Volledig scherm
© AFP

Moessonregen kost zeker 35 mensen het leven in India

Bij door moessonregens veroorzaakte overstromingen zijn in het noorden en oosten van India minstens 35 mensen omgekomen. Minstens 1,5 miljoen mensen kregen met het natuurgeweld te maken. Ook in Nepal zijn minstens 47 mensen gestorven. Nog eens 28 anderen raakten gewond, 29 vermist en meer dan 10.000 ontheemd.

0 reacties

  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. IN BEELD. Woestijnstad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortregens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    IN BEELD. Woestijn­stad Dubai ploetert in het water na ongeziene stortre­gens: “Mogelijk gevolg van kunstmatig opgewekte regen”

    Inwoners van Dubai beleven momenteel ongeziene taferelen. Zeldzame zware stortregens hebben de woestijnstad in een groot plonsbad getransformeerd. Volgens verschillende media viel er dinsdag op één dag tijd evenveel regen als normaal in een jaar. Dubai International Airport, één van de drukste luchthavens ter wereld, werd helemaal lamgelegd door het noodweer. Ook woensdag blijft het vliegverkeer nog ernstig ontregeld. Elders staan winkelcentra en wegen onder water, beelden op sociale media tonen luxewagens als Rolls-Royces mistroostig dobberend in het water. Opvallend: het noodweer is mogelijk het gevolg van kunstmatig opgewekte regen.