REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Net niet voor de Belgen: Impey is Benoot te snel af in Brioude

Tour de FranceDaryl Impey heeft de negende rit in de Tour gewonnen. De Zuid-Afrikaanse kampioen was op Quatorze Juillet medevluchter Tiesj Benoot te snel af. Oliver Naesen en Jasper Stuyven finishten ook in de top vijf. Julian Alaphilippe behoudt zijn gele leiderstrui.

7 reacties

  • Jan Lanclus

    5 jaar geleden
    Tiesj had 100 meter later moeten aanzetten, dan had hij een betere kans gehad.
  • Bon Valkiers

    5 jaar geleden
    Knappe koers van Tiesj Benoot. Hij was de beste van de vluchtersgroep, spijtig genoeg kon net Daryl Impey volgen, juist de snelste uit de kopgroep. Waarom zou hij Stuyven en Naesen moeten meenemen voor een Belgische overwinning? Het is in dit geval ieder voor zich hé, zij rijden wel voor concurrerende ploegen.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Desmedt, dat zijn ook concurrenten. Belgisch zijn telt niet, hem dom noemen, dat is pas dom. Hoe dan ook, van heel dat groepje was Benoot bijna de traagste. Beter 2e dan 12 of 15e.
  • André Baele

    5 jaar geleden
    Ja Marc Quick Step gebruikt duidelijk een andere strategie. Winnen ze soms nog niet genoeg over het hele jaar?
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Benoot is een domme renner . Heeft inderdaad misschien een prachtprestatie geleverd , maar was het niet beter om tesamen met Jasper en Olivier samen te blijven en naar de sprint te gaan . Tegen Impey is Benoot altijd de klos , maar door Olivier en Jasper mee te nemen was er véél meer kans op een Belgische overwinning , maar ja , eigendunk he ...