Takeldiensten blijven overuren draaien: nu al 50 auto’s vast in nieuwe berm

© pma

De ellende met de pas vernieuwde N36 blijft duren. Nadat de zachte berm, amper een week oud, hersteld was is hij weeral door zeven auto's opgezocht.

pma

De ellende met de pas vernieuwde N36 tussen het Oost-Vlaamse Kluisbergen en Ronse blijft duren. Nadat de zachte berm, amper een week oud, hersteld was, zijn er alweer zeven auto’s aan het schuiven gegaan.

Het Agentschap voor Wegen en verkeer (AWV) liet de bestaande parkeerstroken verwijderen om zo een vrijliggend fietspad te bekomen en om de snelheid te drukken. “Die parkeerstroken worden toch nooit gebruikt”, luidde het. ‘Nooit’ blijkt nu een relatief begrip. Tijdens de eerste 24 uur dat de weg opnieuw open was, reden 9 auto’s de zachte berm in. In een week tijd reden meer dan vijftig auto’s zich vast in de zachte berm.

Het AWV liet signalisatieborden plaatsen. Maar dat leek weinig te helpen, ­auto’s bleven zich vast­rijden.

Volgens het AWV is de weg breed genoeg, en voldoet alle signalisatie. Dat kan, maar veel bestuurders weten niet dat de ­situatie veranderd is.

Ook de wielerorganisatoren zijn niet gelukkig met de nieuwe situatie, die start vlak na de top van de Oude Kwaremont. De weg zou te smal ­geworden zijn.

© pma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen