Dour 2019 - 31e editie van Dour sluit met record van 251.000 bezoekers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Enkele uren voor de laatste concerten konden de organisatoren van het festival van Dour zondagnamiddag een recordopkomst melden. "De 31e editie sluit af met een nieuw record van meer dan 251.000 bezoekers over de vijf dagen", maakten ze tevreden bekend. Cypress Hill, Orelsan, Roméo Elvis, Laurent Garnier, Mr. Oizo... De affiche van het festival in Henegouwen, met zoals steeds een combinatie van vaste waarden en ontdekkingen, blijft de festivalgangers dus verleiden. Over de vijf dagen bezochten meer dan 251.000 melomanen en feestvierders het festival, met zaterdag als de best bezochte dag met 53.000 bezoekers.

Het vorige record van 242.000 festivalbezoekers was in 2017 bijgesteld, toen verliep het festival nog op de vlakte van la Machine à Feu. De verschillende campings trokken 40.000 kampeerders.

Bij het Rode Kruis stond de teller zondag in de vooravond op bijna 3.000 interventies en 87 evacuaties naar het ziekenhuis. Het festival betekent met zowat honderd ingeschakelde hulpverleners het grootste hulpdispositief in Wallonië. Veelal betrof het verstuikingen en kleinere aandoeningen. Het aantal interventies in verband met alcohol en drugs was lager dan vorig jaar, aldus Eddy Quensier, directeur van de hulpoperaties.

Dour had dit jaar ook een cel opgericht voor de begeleiding van slachtoffers van belaging en seksuele agressie. Zoals bekend hebben vrijdag drie jonge vrouwen een klacht ingediend voor verkrachting. De cel zelf begeleidde over de vijf dagen een dertigtal personen.

bron: Belga