Demonstranten houden in San Diego borden omhoog met de woorden ‘schaf ICE af’ en ‘sluit de kampen’.
Volledig scherm
Demonstranten houden in San Diego borden omhoog met de woorden ‘schaf ICE af’ en ‘sluit de kampen’. © EPA

‘Arrestatiegolf’ van immigranten zonder papieren kent langzame start in VS

De aangekondigde, massale uitzetting van immigranten zonder verblijfspapieren lijkt in de Verenigde Staten een langzame start te kennen. Tot nu toe werden vanuit verschillende Amerikaanse steden zondag (plaatselijke tijd) slechts een handvol arrestaties gemeld.

6 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Wanneer hier? als ze geen geld meer hebben om de pensioenen en ziekteverzekering van onze mensen te betalen en we dagelijks diefstallen en erger te horen krijgen???? Het zijn wel illegalen en die komen niet naar hier om te integreren of met goede bedoelingen enkele witte raven uitgezonderd.
  • Sam Valkenborgs

    5 jaar geleden
    Deze mensen overtreden de wet dus dan moet je ingrijpen hoe erg dit ook is. Amerika is al decenia lang zichzelf kapot aan het maken met illegalen die niets opleveren aan de economie.
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Wat zou ik het toch graag lezen dat het hier in Europa ook gebeurd. Opzoeken, in gesloten asielcentra's verzamelen en terugsturen.... zo vlug mogelijk en niet zoals in Duitsland zopas.... een afrikaan verwittigd dat hij moest vertrekken en hij heeft dan nog vlug een hele rij auto's beschadigd schade 50.000 euro.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    "Immigranten zonder papieren" ????? Neen, het betreft wel degelijk "illegalen" !
  • Frederik Lootens

    5 jaar geleden
    Eindelijk,dankzij Trump wordt de wetteloosheid v Obama en Clinton aangepakt.