Het logo van GlaxoSmithKline op een kantoor in Londen.
Volledig scherm
Het logo van GlaxoSmithKline op een kantoor in Londen. © REUTERS

Belangrijk antibioticum al vier maanden onbeschikbaar

Al sinds 12 maart is de injecteerbare vorm van het antibioticum Clamoxyl niet meer beschikbaar in ons land. PVDA eist dat minister De Block de producent dagvaardt om het stockprobleem te lossen.

28 reacties

  • Das Lou

    5 jaar geleden
    Mevrouw De Block heeft wel 40 miljoen extra voor opvang van vluchtelingen, maar voor de eigen bevolking, die elke maand een zware bijdrage leveren aan de sociale zekerheid schiet niets over, die laat ze creperen.
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    deze minister moet aftreden wegens niet bekwaam dit is schaamteloos en andere en beter simple toch prive als je werk niet kan eruit
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    Als er letterlijk een gevaar is voor volksgezondheid moet de overheid het zelf maar produceren. Niks patentrechten. Als generische varianten wel bestaan wil dat zeggen dat er nog wel degelijk grondstoffen voldoende zijn en men bewust niet levert. Een heel land chanteren, met mogelijke doden tot gevolg... wat voor straffen staan daar op? Ik zie niet veel verschil met terroristen.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan ze De Block voor de rechter brengen voor het ingevaar brengen van het land en zijn bevolking? Dit kan toch zo niet verder en waar zitten de andere partijen die dit horen en lezen? Moeten we binnen kort als we medicijnen nodig hebben ze zelf gaan kopen in het buiten land zoals de mensen in Venezuela moeten doen? Wanneer worden die ministers eens verantwoordelijkngesteld voor hun daden?
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Het zijn de bedrijven die dit medicijn maken, die het tekort veroorzaken. maw, ze exporteren alles naar elders omda tdaar de prijs hoger ligt. Bijgevolg ontstaat er een tekort, moeten de artsen attesten afleveren om het mdicijn in het buitenland te bestellen. wat de prijs nog eens verhoogd om te leveren. Ze moeten paal en perk stellen aan de pharma industrie, die de hele politiek in een machtsgreep hebben en zoveel mogelijk ministers een mandaat geven om niet in de weg te kunnen staan.