Granaat ontploft in Willebroek: geen gewonden, veel schade

© tdk

In het centrum van Willebroek is maandagochtend een granaat ontploft. Er is veel schade aan het geviseerde gebouw, maar er vielen geen gewonden. De politie en ontmijningsdienst DOVO zijn ter plaatse.

jvh, tdk

Iets voor 5 uur maandagochtend werd een handgranaat gegooid naar een shishabar, een café waar waterpijp gerookt kan worden, in de August Van Landeghemstraat in Willebroek. De granaat kaatste af op het raam van de zaak en explodeerde op straat.

Er vielen geen gewonden, maar door de ontploffing sneuvelden wel enkele ruiten van aanpalende handelszaken. “Het raam van de shishabar en van het aanpalende pand liepen schade op, en ook de ramen van de winkels aan de overkant zijn beschadigd”, zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens. De brandweer is aan het werk om glasscherven op straat op te ruimen.

Burgemeester Eddy Bevers is naar eigen zeggen “geschrokken en aangeslagen” door het incident. “We wachten nu het resultaat van het onderzoek af”, klinkt het. “We gaan nu bekijken welke bijkomende maatregelen mogelijk zijn op bestuurlijk niveau. Zulke zaken horen niet thuis in onze gemeente, en we zullen dan ook al het mogelijke doen om dit in de toekomst te voorkomen.”

© tdk

Het is nog niet duidelijk wie de granaat gooide of waarom. De federale gerechtelijke politie is een onderzoek gestart, een onderzoeksrechter, ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijk labo zijn ter plaatse. Het is al de tweede keer dat er een granaat wordt gegooid naar de bar in kwestie, maar volgens het parket zou er geen link zijn met de eerdere aanslag.

Er werd een ruime veiligheidszone ingesteld. De August Van Landeghemstraat is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen