Twitter Arbiter
Volledig scherm
© Twitter Arbiter

150.000 keer bekeken, maar deze beelden van stenen gooiende jongeren “in Calais” zijn helemaal niet wat ze lijken

Sinds afgelopen zaterdag circuleert er op Twitter een video waarin te zien is hoe gemaskerde mannen stenen gooien op een snelweg. Volgens de verspreider zou het gaan om rellen met “illegale migranten” in Frankrijk, maar de beelden zijn niet wat ze lijken. Het filmpje, dat intussen op Twitter al meer dan 150.000 keer bekeken werd, is namelijk begin deze maand gemaakt tijdens een betoging in Israël.

23 reacties

  • Carla Van Geel

    5 jaar geleden
    Er werden regelmatig hoax beelden wereldwijd rondgestuurd van zogezegde vluchtelingen, vreemdelingen die bv. de straten blokkeerden door te bidden midden op de wegen. Dit zijn de wapens van racistische en egocentrische mensen die zelf angst hebben van wat ze niet kennen en zo een hele massa meesleurt. Ook bepaalde partijen gebruiken misleidende propaganda om kiezers te halen.
  • Jos Brems

    5 jaar geleden
    Guido Bervoets : het bericht klopt inderdaad niet, maar veel vluchtelingen zijn geen doetjes hoor.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Dit is met geen ander doel dan de bevolking tegen de vluchtelingen op te hitsen. Ontoelaatbaar en zelfs misdadig, hoe men het ook draait of keert.
  • Van Eeno Lut

    5 jaar geleden
    De meesten hier weten niets over de wereld en de gruwel. Vooral voor Palestijnen en ook deze groep : Ethiopische Joden. Geen bestaansrecht, ze worden volledig genegeerd, afgesloten, uitgemoord, gefolterd en meer van dat fraais, mensenrechtenorganisaties zwijgen als vermoord over wat hier gebeurd. Dat zij met stenen gooien is alles wat ze kunnen en wat ze gaan krijgen wil je niet meemaken, ze weten het toch dat ze ten dode zijn opgeschreven, iedere dag opnieuw.
  • Renee lissens

    5 jaar geleden
    of het nu Calais of ergens anders is het zijn toch maar weer de jongeren zonder opvoeding of respeckt voor anderen,of erger nog de overheid !!! maar wij moeten hun wel repecteren en aanvaarden!!!Waarom ,?????