Politie Brussel-West start tuchtprocedure op en schorst politieman die arrestant molesteerde

© rr

Het politiecollege van de politie Brussel-West start een tuchtprocedure tegen politieman C.P., die een overmeesterde persoon op het hoofd stampte en vuistslagen toediende. Hij wordt ook voorlopig voor vier maanden geschorst.

blg, tg

De feiten waarbij de politieman een reeds overmeesterde verdachte nog te lijf ging, dateren van eind mei en raakten via een filmpje op de sociale media bekend. Na het verspreiden van de beelden, werd de agent meteen geschorst voor vier maanden met een verlies van wedde. De agent ging in beroep tegen die schorsing en kreeg afgelopen donderdag gelijk bij Raad van State, die de sanctie terugdraaide. De man kon dus weer aan de slag.

Het politiecollege van de politiezone Brussel-West start nu een tuchtprocedure en stelt opnieuw een voorlopige schorsing voor 4 maanden in. Deze keer gaat die gepaard met 15 procent inhouding van wedde als ordemaatregel. Bij de vorige schorsing, die teruggedraaid werd door de Raad van State, ging het om een schorsing met 20 procent inhouding van wedde.

LEES OOK. Collega verdedigt agent die arrestant mishandelde: “Hij heeft pech dat het net verkiezingen zijn”

De agent werd eind mei ook al aangehouden door het Brussels parket en ondervraagd. Zijn dossier zal nog dit najaar behandeld worden voor de Brusselse correctionele rechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen