© Photo News

Bagayoko (STVV) trapt oerdom in de val: “Komaan, dit was toch nooit een strafschop?”

STVV wordt streng aangepakt dit seizoen, de penalty tegen Lokeren was opnieuw vederlicht, daar was heel Sint-Truiden het over eens. Maar van een verdediger van het kaliber Bagayoko mag toch wel verwacht worden dat hij niet oerdom in de val trapt? “Komaan, dit was toch nooit een strafschop”, reageerde hij verbolgen.

Gunter Schoofs

“Was het penalty? Ja? Nee? De STVV-spelers hadden zelf nog geen beelden teruggezien toen ze Daknam verlieten zaterdagavond. Er bestond twijfel over de cruciale fase die de Kanaries genekt had. Dat het geen slimme zet was van Bagayoko om op die plek Persoons te chargeren met een vooruitgestoken rechterbeen, daar waren de meeste van zijn ploegmaats het wel over eens. Neergaan, het was voor Persoons de enige optie in de bewuste fase, seconden voordien had de middenvelder om zijn vervanging gevraagd, hij was al geblesseerd uit een eerder contact en raakte voor geen meter vooruit.

Op de beelden is nog altijd moeilijk te zien of Bagayoko daadwerkelijk een teen tegen het leer zet alvorens Persoons gewillig zijn rechterbeen laat hangen achter dat van Bagayoko. “Ik raakte de bal wel degelijk”, klonk Bagayoko’s uitleg na de douche. “Vervolgens ging Persoons heel gewillig neer. De scheidsrechter trapte in de val.”

Kotysch: “Slimmer worden”

“Kan best zijn, maar wij laten ons ook week na week vangen met die domme fouten”, zuchtte aanvoerder Sascha Kotysch. “Dit STVV moet gewoon veel slimmer worden. Elke week is er wel een fase als deze. Wij moeten er maar zelf voor zorgen dat de refs ons niet meer kunnen nekken.”

Ook Pieter Gerkens zag een lichte strafschop. “Maar tegen wat de scheids beslist, kan je weinig inbrengen. We moesten hier opnieuw minstens één keer gescoord hebben. Als dat gebeurd was, werd er nu een stuk minder gesproken over die penalty. We moeten in de zestien meer zelfbeheersing kweken. In die van ons én in die van de tegenstander. Leko zal ons wel weer scherp krijgen voor die zespuntenmatch tegen Moeskroen.”

Aangeboden door onze partners