© Shutterstock

ADVIES. “Hoe maak je het minder kil in huis?”

"Ik woon in een huurappartement dat allemaal wit geschilderde muren heeft. Hoe maak ik het minder kil in mijn living en slaapkamer?". In deze nieuwe rubriek beantwoorden Bram de Vos en zijn team van Interieurdesigner.be vragen over inrichting. “Met enkele kleine trucjes kan je de gezelligheid van je woning een paar niveaus opkrikken”, klinkt het.

vwh

Speel met licht

De verlichting heeft een grote invloed op de sfeer van een kamer. Door te spelen met lichtcombinaties kan je leuke effecten bekomen. Je kiest best voor een warme lichttemperatuur; deze zorgt voor een geelachtig licht. Vooral in de slaapkamer is dit aangenaam omdat het rust creëert. Dimbaar licht is ook een sfeermaker. Hiermee kan je steeds de juiste lichtsterkte kiezen voor elke gelegenheid. Daarnaast is indirect licht ook een interessante optie. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een wandlamp met indirect licht, maar ook een LED-strip onder een kast kan het huiselijk gevoel enorm versterken.

© Shutterstock

Zet in op decoratie

Decoratieve elementen vormen absoluut een meerwaarde voor de gezelligheid van je woning. Natuurlijk vallen veel voorwerpen onder de noemer ‘decoratieve elementen’. Je kan bijvoorbeeld de artistieke toer opgaan met een schilderij of een grote poster. Ook met een gezellig tapijt, designitems of leuke kussens voor de zetel kan je een kamer een aangenaam accent geven. Foto’s en andere souvenirs zijn ook een leuk idee, vooral in de woonkamer. Ze geven je interieur een persoonlijke toets en er schuilt ook vaak een leuk verhaal achter dat je aan gasten kan vertellen.

© Shutterstock

Ga voor groen

Onderschat de kracht niet van groen in huis: dit geeft je interieur een natuurlijke en frisse toets. De krulvaren en de lepelplant zijn twee voorbeelden van populaire kamerplanten, een boeket bloemen is een kleurrijk alternatief. Voor elk seizoen is er wel een geschikte bloem die een kamer meteen opfleurt. Ook de aangename geur zorgt voor een fris gevoel in je woning.

© Shutterstock

Gooi je hele interieur om

Durf na te denken over de algemene inrichting van je woonkamer. Veel mensen blijven vaak bij dezelfde inrichting, maar je kan zeker eens een herschikking uitproberen. Met het oog op de gezelligheid vermijd je best kale, open ruimtes in huis. Hou het compact. Zit je toch met veel open ruimte, dan kan een (wand)tapijt, een extra meubel- of decoratiestuk wonderen doen.

Wil je graag weten hoe je de perfecte sfeerverlichting aanbrengt en hoe je de perfecte verlichting kiest voor je keuken, je badkamer of je woonkamer? Kijk dan op interieurdesigner.be voor meer tips.

Zelf een vraag voor Bram? Mail ze ons

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer