Direct naar artikelinhoud
Netflix

Netflix schrapt omstreden scène uit 13 Reasons Why ‘op advies van medische experts’

In de reeks legt Hannah Baker (foto) uit waarom ze zelfmoord pleegt.Beeld Beth Dubber/Netflix

Netflix heeft twee jaar na de première van de reeks ‘13 Reasons Why’ beslist om een expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering te schrappen. Dat meldt het streamingplatform via Twitter.

De streamingsite Netlfix heeft twee jaar na het uitkomen van de serie “13 Reasons Why” de expliciete zelfmoordscène uit de laatste aflevering geschrapt. Specialisten hadden al bij het verschijnen van de serie kritiek geuit op de manier waarop het onderwerp behandeld wordt. In de reeks legt het tienermeisje Hannah Baker op cassettebandjes uit waarom ze zichzelf van het leven berooft. Er was volgens een onderzoek na de eerste uitzending zelfs een piek van zelfdoding bij Amerikaanse tieners, al is het niet mogelijk om een oorzakelijk verband te bewijzen.

“Nu we de lancering van het derde seizoen voorbereiden, hebben we nagedacht over het lopende debat over de reeks”, schrijft Netflix op Twitter. “Op advies van medische experts, onder wie dokter Christine Moutier, Chief Medical Officer bij de Amerikaanse Stichting Zelfmoordpreventie, hebben we samen met bedenker Brian Yorkey en de producers van “13 Reasons Why” beslist om de scène uit seizoen 1 waarin Hannah zich van het leven berooft, aan te passen.”

Twitter bericht wordt geladen...