Direct naar artikelinhoud
Europa LeagueUpdate

UEFA beslist: KV Mechelen mag meedoen aan Europa League

Belgisch bekerwinnaar KV MechelenBeeld Photo News

KV Mechelen mag van de UEFA gewoon deelnemen aan de Europa League, tenzij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) beslist om de club toch verder te straffen. Dat heeft de UEFA bevestigd aan het nieuwsagentschap Belga.

Als Belgisch bekerwinnaar was Malinwa rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi. Maar omdat de club betrokken was in het fraudeonderzoek in het Belgische voetbal, was het onduidelijk of KVM effectief Europa in mocht. Voor de UEFA mag het, maar het Belgisch Arbritragehof voor de Sport moet hierover nog een definitieve beslissing nemen.

“De UEFA heeft laten weten dat ze de uitspraak van het BAS afwacht”, schrijft KVM op zijn site. “Het BAS heeft tot midden augustus tijd om een uitspraak te doen, op tijd dus voor de start van de Europa League. Zolang gaat de UEFA ervan uit dat KV Mechelen gewoon in de groepsfase van de Europa League zal starten. Het is nu afwachten wat de uitspraak van het BAS zal zijn. Dan weet KVM of het mag deelnemen aan de Europa League en of het zich opnieuw moet verdedigen voor de UEFA-instanties. Spreekt het BAS de club vrij, dan kan KV Mechelen in september sowieso Europa in.”

De club kreeg vorige week wel al de toestemming van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om in het nieuwe seizoen in 1A uit te komen.  Als Mechelen uiteindelijk geen Europees zou spelen, zou het ticket in principe naar AA Gent gaan.