De Crem (R) schudt de hand van Van Langenhove.
Volledig scherm
De Crem (R) schudt de hand van Van Langenhove. © BELGA

De Crem tot Van Langenhove in de Kamer: “U bent hier niet op een partijcongres”

Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is bereid overleg te plegen met de lokale besturen over bijkomende maatregelen in de strijd tegen overlast in publieke zwembaden of recreatiedomeinen. "In dit geval is willen ook kunnen", verklaarde De Crem in een druk bijgewoonde zitting van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Toen Dries Van Langenhove verwees naar “de olifant in de kamer” - hij doelde op allochtone jongeren - snoerde De Crem hem meteen de mond. “U mag dit doen op een partijcongres, maar niet hier in de commissie”, klonk het.

194 reacties

  • Gilbert Van Eynde

    5 jaar geleden
    @Gino Denil het gaat hier over zwembaden en recreatiedomeinen waar er inderdaad een probleem is met hangjongeren en in de meeste gevallen hebben die een andere huidskleur maar de oplossing is gewoon zoals in de VS met je id binnen in een zwembad en als daar op staat dat je niet mag of al veroordeeld was als pedofiel buiten.
  • Jan Janssens

    5 jaar geleden
    Eén voorbeeld, in Antwerpen wonen alle mogelijke rassen en vreemdelingen, een Chinese wijk, een joodse wijk, enz... , er is maar 1 bevolkingsgroep waar constant problemen met zijn, zelfs reeds jaren bekend, zie de eerste zwarte zondag in Antwerpen, en die mag men niet bij naam noemen wegens een zweem van racisme ????, Waarom word deze groep zo beschermd? welke geld zit hierachter ?
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Het is niet Crembo die van Langenhove op zijn plaats zet, maar omgekeerd. Maar dat kan de media natuurlijk zo niet publiceren...
  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Dus de hoogbekwame De Crem verplicht een onderneming éérst IEDEREEN binnen te laten om dan door een andere onderneming tegen betaling het binnengehaalde probleem op te laten lossen. De Crem heeft waarschijnlijk thuis ook geen sloten op zijn deuren, zo hoeft hij niet te bepalen wie wél en wie niet binnen mag. Eerst binnen en indien ongewenst dan buiten laten zetten.
  • Mariette Jaspers

    5 jaar geleden
    Het was in elk geval een zeer ongepaste, dwaze reaktie van P. De Crem!