(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © © VRT

Belgische visvangst flink gedaald

De hoeveelheid vis die in 2018 werd aangevoerd in de Belgische havens is vorig jaar met 11 procent gedaald tot 14.766 ton. Het gaat om het laagste aantal in zeker vijftien jaar. Dat blijkt uit de landbouwcijfers die Statbel, de Belgische dienst voor statistiek,  vandaag publiceerde.

11 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Er zit meer plastiek en andere rommel in de zee dan vis!
  • Modest Bonvivant

    5 jaar geleden
    Verkoopstrucjes, zie 2 jaar terug : alarm geen garnalen meer , prijs stijgt naar 60 tot 80 euro per kilo, gevolg niemand koopt nog garnalen. Nu een overschot dus ze verkopen ze in de winkel aan 20 euro per kilo. Mochten de mensen nu geen zalm of kabeljauw meer kopen, gegarandeerd daalt de prijs met meer dan 50% !
  • louis van hoeylandt

    5 jaar geleden
    de natuur zorgt voor meer garnaal dus eten voor de vis ,als men het eten van de vis nu ook gaat vangen ja dan is er vroeg of laat geen vis meer ,de voedselketen past zich normaal aan in de natuur ,veel voedsel(garnaal) is veel vis later ,1 ding is zeker als we enkel moesten vangen of slachten wat we consumeren komen we met 1/4 toe van hetgeen we nu vangen/slachten
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Alle vissersboten worden aan onze Hollanders verkocht, oud ijzer met inclusief de kwota? Wat vlees betreft ,boeren sterven verder uit, veevoeders nemen boer over wegens wanbetalingen, werken voor appel en ei, tussenpersonen verdienen meer dan arme boer, maar kan dan gewoon verder werken in loondienst voor 1500€ maand!
  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    Rap morgen naar de winkel vooralleer de haring verkocht is.