De vijftiger overleed op het strand van Del Riuet in het Spaanse L’Escala.
Volledig scherm
De vijftiger overleed op het strand van Del Riuet in het Spaanse L’Escala. © Dirk Selis

Belg (51) verdronken in Spanje tijdens zwempartij in zee

buitenlandIn het Spaanse L’Escala, in de provincie Gerona in de regio Catalonië, is deze ochtend een 51-jarige Belg verdronken. Dat meldt de Catalaanse nieuwssite Diari de Girona. Zijn overlijden werd bevestigd door het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. 

10 reacties

  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    Alain,hoezo.niks verkeerd bedoeld,hoor.Het enige wat ik vroeg:De hoeveelste dode al dit jaar in het buitenland op vakantie?In je eigen regio ken je de natuur!!
  • Michael Verstraeten

    5 jaar geleden
    Dit is inderdaad een wat verraderlijk strand. Eén van de weinige stranden in de buurt met een lichter zand. De zee is niet meteen diep, maar laat toe dat men vrij ver nog met de voeten aan de grond, het water ingaat. Maar bij een sterke wind kan dat gevaarlijk zijn, zeker als er een sterke stroming ontstaat.
  • Alain Van ranst

    5 jaar geleden
    Joske waar is je fatsoen?
  • censor

    5 jaar geleden
    Aan Spaanse stranden heb je ook getijden stromingen, en optornen tegen stroom in vergt enorm veel energie....en uitputting tot gevolg...
  • roger landeloos

    5 jaar geleden
    Heb daar ook met men surfplank een persoon gered,de 2°die ik eruit haalde was spijtig genoeg al dood.Toen was daar een verschrikkelijke stroming,het beste wat je dan kan doen is je laten meedrijven met de stroming tot je voelt dat je terug naar de kant kunt zwemmen maar zeker je niet uitputten om aan wal te geraken.