In het Brussels Hoofdstelijk Gewest mogen fietsers sinds 2012 op sommige kruispunten bij een rood verkeerslicht rechts afslaan.  Dat leidde toen tot dit nieuwe verbeersbord.
Volledig scherm
In het Brussels Hoofdstelijk Gewest mogen fietsers sinds 2012 op sommige kruispunten bij een rood verkeerslicht rechts afslaan. Dat leidde toen tot dit nieuwe verbeersbord. © BELGA

Fietsers mogen binnenkort op Vlaamse gewestwegen rechtsaf door rood

Er komen langs Vlaamse gewestwegen "op die kruispunten waar het veilig te organiseren valt", verkeerslichten die fietsers toelaten bij rood licht toch rechts af te slaan. Dat melden Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg vandaag.

71 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Wel..., er is nog meer dan plaats genoeg voor borden. Iemand nog een idee om wat extra regeltjes in te voeren qua verkeer ?
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Maak het nog maar wat ingewikkelder met uitzonderen op uitzonderingen op speciale omstandigheden. Is rood is rood en betekent stoppen en wachten tot het groen is. Dat snapt iedereen en er is geen discussie. Nu begint de discussie al : hier mag het niet en daar wel. Waarom. Breng de wegcode naar de oorspronkelijke inhoud van 01/12/1975. Veel duidelijker en veiliger.
  • jo Dierickx

    5 jaar geleden
    Daar komen ongelukken van ...wedden. En de zwakke weggebruiker zal weer het doetje zijn! al doende leert men zeggen ze dan !
  • victor vandesande

    5 jaar geleden
    In de VS en Canada mogen auto's aande meeste kruispunten ook bij rood rechts afslaan en dus hoeven nie te stoppen wel hebben geenvoorrang. Als het niet mag staat dat ook aangegeven . Duidelijk en geen problemen ,t is even wennen maar erg handig . Zou hier ook veel fileleed besparen .
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    hier in Oekraine mag alle verkeer aan de meeste kruispunten rechts afslaan bij rood mits voorrang te geven aan overstekende voetgangers en zij die groen hebben. het werkt perfect.