Johan Bruyneel met gele truien die hij cadeau kreeg. Daarop telkens een dankwoord, veelal van Lance Armstrong, uiterst rechts van Alberto Contador.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Bruyneel met gele truien die hij cadeau kreeg. Daarop telkens een dankwoord, veelal van Lance Armstrong, uiterst rechts van Alberto Contador. © Hollandse Hoogte / Clemens Rikken

Johan Bruyneel openhartig over verleden en heden: “Als ik nu terugkijk, denk ik: godverdomme, wat was ik voor een klootzak”

WielrennenHet zijn ruwe jaren geweest voor Johan Bruyneel (54). Hij is levenslang geschorst, gescheiden, en van zijn vergaarde fortuin is nog slechts een financiële puinhoop overgebleven. “Een vriend zei me: ‘Ik ­versta niet hoe jij nog rechtstaat.’” Uit het dal klimt hij weer naar boven. “Ik ben ­content met de mens die ik nu ben.”

24 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    LA is idd vooral aangepakt vanwege zijn maffieuse aanpak tegen oa Franky Andrieu. Wat het epo gebruik betreft, ze schieten mangs alle kanten op hem alsof de rest vrij van epo rondreed in de jaren 2000. Het grote verschil met de 90er jaren is dat ze allemaal in kleine dosis toepasten omdat het dan erg lastig opspoorbaar is en het aantal nieuwe bloedplaatjes redelijk normaal steeg.Cofidis, Rabobank etc.. ze leven allemaal doorgaan. Bruyneel deed hetzelfde als de andere sportbestuurders maw
  • marc germeau

    5 jaar geleden
    René (ben jij DE René Martens van RDV82?). Armstrong heeft zijn Tour zeges kwijtgespeeld wegens zijn mafieuse gedrag in het peloton. Van 4 of 5 renners heeft hij de carrière om zeep gebract daarmee, als ex renner moet u dat toch iets doen, nee? Wat LA deed, stak kwa bedrog alles voorbij wat voordien gebeurde in de wielrennerij. En Merckx, die had Tour 69 niet mogen rijden zonder speciale tussenkomst van het UCI.
  • marc germeau

    5 jaar geleden
    Volledig akkoord met LC VDV... Maar wat moeten we dan zeggen van Riis? Volkomen talentloze gregario bij .. Gewiss (ja juist, club of junkies) en Telekom tot in 1996. En daarna als hypergedopeerde reed hij iedereen eraf. En nu dus sportdirecteur, ononderbroken sinds 2001. DAT gaat er bij mij niet in. Bruyneel en LA tonen tenminste spijt en tonen aan wat er niet klopt in het hedendaagse wielrennen. Dat siert hen .
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Ze spreken hier van een fijn mens? Ne bedrieger tot en met. En Armstrong heeft zijn dopinggebruik toegegeven op TV voor MILJOENEN kijkers waar ook ter wereld. Het heeft hem ook een fortuin gekost aan anti reclame voor bedrijven die de ploeg sponsorde. En Bruyneel wist goed genoeg waar pierke zijne mostard haalde. Hopelijk wordt (Bruyneel) zijn toelating tot toegang wereldwijd in de wielersport verdergezet. En de krant opvullen met commentaar van deze persoon is walgelijk.
  • Leo D

    5 jaar geleden
    Altijd dat gezaag over doping ze pakken in alle sporten in het verleden, nu en in de toekomst.