Giraf geboren in Bellewaerde

In het pretpark Bellewaerde, in het West-Vlaamse Ieper, is maandagavond een Rothschildgiraf geboren. De geboorte is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde deelneemt.

Na een dracht van ongeveer veertien maanden, werd het kalf van Rothschildgiraffen Simone en Kito op maandag 15 juli om 21.55 uur geboren. Het kalfje is een meisje van één meter 72 groot, weegt ongeveer 60 kilogram en stelt het goed.

De bevalling is op natuurlijke wijze verlopen. De moeder van het kalfje reageerde vijandig op haar jong waardoor de dierenverzorgers de eerste melk zelf moesten geven.

De komst van de babygiraf is belangrijk voor het Europese kweekprogramma waaraan Bellewaerde actief deelneemt, in samenwerking met Eaza, de overkoepelende organisatie voor Europese dierentuinen. Wereldwijd leven er nog slechts 1.399 Rothschildgiraffen in het wild en 590 in dierentuinen.

Binnenkort zal de babygiraf zichtbaar zijn voor de bezoekers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.