Chauffeurs gevangenis Vorst hervatten werk na spontane staking

© Photo News

De chauffeurs in de gevangenis van Vorst hebben het werk opnieuw hervat. Dat meldt Filip Dudal, vakbondssecretaris bij ACV Openbare Diensten. De chauffeurs hadden het werk maandagochtend spontaan neergelegd uit onvrede met de hervorming van de wet op de private veiligheid, waardoor het transport van gevangenen voortaan door private bewakingsfirma’s zou worden overgenomen.

Volgens Dudal zijn er al enige tijd gesprekken bezig met het kabinet Jambon en het gevangeniswezen, onder meer over het integreren van de chauffeurs in het zogenaamde “Veiligheidskorps” (de afdeling van de politie die agenten ontlast van niet-essentiële taken, nvdr.)

“Tijdens die gesprekken horen we dat die integratie er komt, maar nu zegt Jambon dit weekend plots dat die taken naar de privé gaan”, klinkt het. “Wij voelen ons gepakt”, verduidelijkte Dudal, die maandagochtend dreigde met nog andere stakingsaanzeggingen.

Maar enige tijd later hebben de chauffeurs het werk opnieuw hervat. Volgens Dudal spreekt Justitieminister Koen Geens (CD&V) tegen dat de hervorming van de wet, die zaterdag door zijn collega van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) werd voorgesteld, de jobs van de chauffeurs in gevaar brengt.

Geens zou dat later op de dag in een officiële mededeling verduidelijken, aldus Dudal, en er zou ook een overleg komen tussen de vakbonden en de minister.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen