Defensieminister Didier Reynders (MR).
Volledig scherm
Defensieminister Didier Reynders (MR). © Photo News

N-VA en Groen halen slag thuis: Reynders moet dan toch uitleg geven over kernwapens Kleine Brogel

De Kamercommissie Landsverdediging komt morgennamiddag bijeen om minister van Defensie Didier Reynders (MR) te horen over een aantal actuele thema's. N-VA wil de minister ondervragen over de mogelijk vraag van de VS om grondtroepen naar Syrië te sturen. De groenen willen Reynders dan weer aan de tand voelen over de kernwapens op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. 

33 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Nu eindelijk bekend door een mail foutje. Het was al jaren geweten dat ze net als in Nederland aanwezig waren/zijn.
  • Ibn Marouf

    5 jaar geleden
    Uitleg? Heel simpel, omdat ze noodzakelijk zijn! Kunnen N-VA en Groen eens uitleggen waarom ze ademen?
  • Daniel Wouters

    5 jaar geleden
    Hij zou beter eens uitleg geven over het Lybische geld want hier weten we helemaal niets van,die kernkoppen dat is al decennia bekend,alleen de groen vallen weer uit de lucht
  • Wouter Delbroek

    5 jaar geleden
    Schandalig dat een partij die niet eens in de regering zit of gaat zitten zich met de vraag over al dan niet aanwezige kernwapens gaat bemoeien. Het is trouwens nooit officieel naar buiten gebracht door de NAVO, het document was wel van hun maar geen officieel. Hierdoor geldt nu nog altijd de geheimhoudingsplicht van de minister van defensie en kan groen fluiten naar een antwoord.
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Waarom in de titel de perceptie dat NVA vragen wil stellen over de kernwapens? Dat noemt men fake news. Men welk recht mogen journalisten zulke halve waarheden verkondigen en mensen in een ander daglicht plaatsen? Ik denk dan NVA eerder voorstander is van de nukes in Breugel dan tegenstander.