Hot Dog Day: 3 recepten om zelf zo’n heerlijk broodje te maken
In Amerika vieren ze vandaag National Hot Dog Day, een gewoonte die ook steeds meer overwaait naar onze contreien. En waarom ook niet? Elk excuus is goed genoeg om van de lekkere snack te smikkelen. Voor wie vanavond last minute nog aan de slag wil gaan met worst en brood, snorden we enkele receptjes op. Smakelijk!
Vurige hotdog met yoghurtsaus en honing
Wat heb je nodig?
- 4 lamsmerguez
- 4 broodjes, bv piccolo’s of pistolets
- 2 wortelen
- 60 g gesneden ijsbergsla
- 1 rode ui
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el vloeibare honing
- 2 el olijfolie extra vierge
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 el gehakte bieslook
- peper en zout
Zo maak je het!
Stap 1: Schil en snij de wortelen in schijfjes. Snij de ui in ringen. Verwarm de helft van de olie en bak hierin de ui en de wortelen. Bedruppel met de honing en schep goed om. Kruid met het paprikapoeder.
Stap 2: Verhit de resterende olie en bak de worstjes gaar.
Stap 3: Maak een saus van de yoghurt, mosterd en bieslook en kruid met peper en zout.
Stap 4 : Verwarm de broodjes 5 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Snijd ze open en beleg met de ijsbergsla, wortelen en lamsmerguez en schep er een lepel saus over.
BLT hotdog
Wat heb je nodig?
- 4 boerenworsten
- 4 piccolo’s
- 150 g gerookte spekblokjes
- 2 tomaten
- 1/4 ijsbergsalade
- 10 basilicumblaadjes
- klontje bakboter
Voor de saus:
- 3 el mayonaise
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 el kappertjes
- 2 kleine augurken, fijngesneden
- 1 el gehakte bieslook
Zo maak je het!
Stap 1: Meng alle ingrediënten voor de saus en zet koel.
Stap 2: Bak het spek krokant in een anti-aanbakpan. Hak de sla en het basilicum fijn en meng er 2/3 van de saus onder. Snij de tomaten in blokjes.
Stap 3: Bak de worsten in wat bakboter goudbruin en gaar. Snij de broodjes open en leg in elk broodje een worst. Beleg met spek, tomaten en sla. Serveer met de resterende saus.
Tip: Bestrooi met cayennepeper voor wat meer pit.
Hotdog deluxe met paprikamayonaise
Wat heb je nodig?
- 2 lamsmerguez
- 2 plakjes parmaham
- 40 g hummus
- veldsla
- 30 g Parmigiano Reggiano
- 2 walnotenbroodjes
- 1 gegrilde rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 lente-ui
- 150 ml mayonaise
- cayennepeper
- zout
Zo maak je het!
Stap 1: Bak de ham krokant op de barbecue en dep eventueel vet af met keukenpapier. Grill de worstjes op de barbecue. Snij de walnotenbroodjes voor ¾ open en verwarm kort op de BBQ. Tip: leg de broodjes met de snede naar beneden.
Stap 2: Mix de gegrilde paprika met de mayonaise, wat zout en een snufje cayennepeper. Pers een teentje look en voeg bij het mengsel. Mix nu goed door tot je een glad sausje krijgt.
Stap 3: Smeer de hummus op de broodjes en verdeel de veldsla er over. Leg een gegrilde lamsmerguez tussen de broodjes. Verkruimel de krokante ham en strooi tussen de haute dogs, samen met wat Parmigiano Reggiano. Smeer ook een laagje van de paprikamayonaise en strooi de gesnipperde lente-ui tussen het broodje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kaneelrollen zijn een hype dankzij Instagram. “Speculoos cream of cookie dough: de toppings maken het visueel aantrekkelijk”
-
Livios
Mag je je gras maaien op zondag? En de takken van je buren snoeien? Dit zijn de regels in vijf herkenbare situaties
In de lente en zomer brengen we veel meer tijd door in onze tuin. Het is dan ook de periode waarin ergernissen kunnen opduiken. Want wat met overhangende takken, of buren die nieuwe bomen planten? En mag je op zondag je gras maaien of op je appartement barbecueën? Bouwsite Livios vroeg het aan advocate Astrid Clabots. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
-
Last van een winterdip? Met deze opkikkers zet je een portie energie op tafel
-
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet
De ene na de andere voedseltrend ging het voorbije jaar viraal dankzij videoplatform TikTok. Koken is er zelfs zo’n hit, dat de makers van de app in maart 2022 ‘TikTok Kitchen’ lanceren: een delivery service die de hotste Tiktok-foodtrends aan huis bezorgt. Helaas enkel in Amerika, dus hier zal je je virale hap nog zelf in elkaar moeten boksen. Wij lijsten 6 recepten op. -
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer