Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Maggie De Block
Volledig scherm
Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Maggie De Block © Photo News

De Block: “Wie behandeling met antibioticum Clamoxyl IV nodig heeft, zal die krijgen”

MedischPatiënten die een behandeling met het antibioticum Clamoxyl IV nodig hebben, zullen die ook krijgen. Dat garandeert ontslagnemend minister van Volksgezondheid Maggie De Block. Volgens haar is de beperkte beschikbaarheid van het medicijn erg vervelend, maar is er geen reden voor paniek. "We hebben duidelijke afspraken gemaakt en als iedereen die volgt, zal elke patiënt die een behandeling met dit specifieke antibioticum nodig heeft die ook krijgen", aldus De Block. 

9 reacties

  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    De Block werkt niet voor de mensen maar voor de pharma industrie, ik vraag mij af of ze niks krijgt toegeschoven !
  • ROBERT GERTS

    5 jaar geleden
    Geen grondstoffen? Mijn 2 .....ja! Dit is weer puur om het schandalig duur te maken. Dit zijn uiteraard medicijnen op voorschrift, en dat lukt niet. Maar andere medicijnen, zoals gekende pijnstillers enz. Kopen wij al jaren online in Nederland aan de helft van de prijs! Nurofen is daar gewoon in het Kruitvat verkrijgbaar. Niks mis mee toch?
  • gina duribreux

    5 jaar geleden
    leugenaar heb deze nodig maar niet aanwezig mensen die liegen moeten uit de politiek en zeker als je huisdocter ben in jou plaats zou me schamen mevrouw hou eer aan je zelf in plaats van deuren open zetten en opnieuw geld vragen het is duidelijk voor wat de vld staat anders gooi Rutten je eruit
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Het probleem is meestal gewoon winstbejag van de Pharma industrie. Gezien onze overheden in het kader van de besparingen in de sociale zekerheid lage prijzen heeft afgedwongen van de fabrikanten, verkopen deze bij lagere productie liever aan landen en afnemers waar ze meer winst mee maken! Dit is meestal de reden waarom er bij ons een tekort is maar juist over de grens het normaal verkrijgbaar is.
  • Bart Bels

    5 jaar geleden
    Dat iemand dit mens blijft steunen is onbegrijpelijk. Al jaren aan het procederen tot het absurde toe. Geen geld voor mensen medicatie te geven wel geld voor advocaten.