Een Belg (51) verdronk in de woelige zee in Spanje.
Volledig scherm
Een Belg (51) verdronk in de woelige zee in Spanje. © Dirk Selis

Al 47 Belgen gestorven op vakantie in het buitenland: bijna drie per dag

Een 64-jarige man uit Essen is dinsdag gestorven in de Alpen, toen zijn zweefvliegtuigje neerstortte. Ook zijn Nederlandse passagier liet het leven. Dezelfde dag verdronk een Vlaming in de woelige Spaanse zee. Sinds het begin van de vakantie zijn al zeker 47 Belgen omgekomen op reis in het buitenland, zo blijkt uit cijfers van verzekeraars.

16 reacties

  • Dan Midden

    5 jaar geleden
    jaarlijks sterven er > 100 000 belgen dus lijkt het me logisch dat een beperkt aantal sterft tijdens de vakantie. in Belgie zijn er vlot 6000 sterftegevallen sinds start vakantie dus kan men evenzeer "aantonen" dat het in belgie 100 keer gevaarlijker is om te sterven. Wie ligt hiervan wakker?
  • Leopold Bielen-Buczek

    5 jaar geleden
    Het moet niet altijd warmer zijn dan in België. De laatste 5 jaar is het zelfs koeler op Tenerife dan hier in België... Dus eigenlijk ideaal! Maar voorzichtigheid is overal geboden. Verkeer en een woelige oceaan moet je niet onderschatten! En denk ook maar aan diefstal wat ook thuis kan gebeuren...
  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Het is hier al veel te warm, waarom zou ik dan de hitte gaan opzoeken. Voor geen geld ter wereld.
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Sterven op vakantie toch liever dan doodvallen op mijn werk!
  • Wim Van Torre

    5 jaar geleden
    Reizen wordt gevaarlijk. Wat gaan we nog meemaken om het volk te laten hersenspoelen door de negatief creatieve media. Guilermo.