© Shutterstock

Australië wil rugzaktoeristen meer belasting doen betalen

Australië blijft een populaire bestemming voor heel wat rugzaktoeristen, iets waar de Australische regering nu munt uit wilt slaan. Er is een wetsvoorstel ingediend om toeristen die in het land een centje bijverdienen 15 procent belasting te laten betalen.

flb

Heel wat jongeren trekken naar Australië om er het immense land te bezoeken en bekostigen hun reis door er als seizoensarbeider aan de slag te gaan. Jaarlijks zou het om om en bij de 600.000 toeristen gaan die er werken in onder meer de fruitteelt. De minister van Financiën Scott Morrison heeft nu een wetsvoorstel ingediend waarbij de inkomsten van die rugzaktoeristen met 15 procent belast zouden worden. Nu betalen die toeristen geen belastingen als ze niet meer dan 12.800 euro per jaar verdienen.

De zogenaamde backpacker tax was eerst op 32,5 procent gelegd, iets waartegen protest kwam vanuit de toerisme- en landbouwesctor. Zij vreesden dat de toeristen en goedkope werkkrachten daardoor zouden wegblijven en bijvoorbeeld voor Nieuw-Zeeland zouden opteren waar de belasting op 10,5 procent ligt. Het Australische wetsvoorstel moet nu enkel nog door het parlement goedgekeurd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer