© gva

Laatste week in het Kaffee van Antwerpen: onze vijf aanraders

De laatste week van het Kaffee van Antwerpen gaat van start. Als je er nog niet geweest bent, is dit je laatste kans om de sfeer te komen opsnuiven. Geniet ervan met onze top vijf van de week.

Catherine Caris

1. Bart De Wever vs Herman Van Goethem (woensdag 30 nov)

Het TEDx event van woensdag 30 november wil je niet missen. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) en rector van de Universiteit Antwerpen Herman Van Goethem staan over elkaar in de ring. De avond begint met een korte talk van de twee sprekers waarin ze hun visie op de toekomst van Antwerpen uit de doeken doen. Daarna volgt een debat, gemodereerd door de hoofdredactrice van Gazet van Antwerpen, Kris Vanmarsenille.

2. NoMoBS feat. Axl Peleman (vrijdag 2 dec)

Vorige vrijdag barstte het feestje los met Coely on stage. Dezelfde hiphop vibe wordt deze week tijdens Radio 125 verder gezet. De avond start met twee jonge Antwerpse talenten. Bird rapt in het Nederlands en heeft zo de Vlaamse Rap Award van ‘Beste Nieuwkomer’ kunnen bemachtigen. Daarna vertelt de zeventienjarige Soufiane Eddyani in zijn doordachte rapnummers over zijn eigen stommiteiten om anderen hiervoor te behoeden. Headliner van de avond is NoMoBS. Zij brengen muziek over het leven zoals zij het gekend hebben tijdens het opgroeien in de multiculturele buurt ‘t Kiel. Ze rappen in vier verschillende talen en in nog meer stijlen. De mannen van NoMoBS staan deze keer niet alleen op het podium, special guest van de avond is Axl Peleman.

3. Jeroen Leenders en Brik Van Dyck (donderdag 1 dec)

Wat is er beter dan comedy op een donderdagavond? Gratis comedy! Donderdag staan Jeroen Leenders, bekend van Comedy Casino Cup, en Brik Van Dyck, acteur bij het ‘t Echt Antwaarps Teater, samen op het podium met het Belgische Improvisatie Liga. Bereid je voor op een avond vol absurde situaties en buikpijn van het lachen.

4. Bjorn Cuyt (dinsdag 29 nov)

Bjorn Cuyt is de nieuwe directeur van VDAB Antwerpen. Hij is van mening dat vijftienjarigen al moeten beginnen nadenken over hun toekomstige job. De arbeidsmarkt biedt volgens hem een heleboel kansen, en niet alleen rechten en plichten. Tijdens zijn TEDx Talk gaat Cuyt in op de dubbele rol van de VDAB als vriend en toezichthouder en vraagt hij zich af hoe de verborgen talenten van jongeren sneller ontdekt en benut kunnen worden.

5. Foodtruck Croquerie

Een nieuwe week vraagt om een nieuwe foodtruck. Deze keer is het aan de Croquerie, twee jonge ondernemers met een passie voor ‘croqueskes’. Ze brengen de croque naar een hoger niveau door de meest verse producten te gebruiken. Geen betere manier om je after work hongertje te stillen, dan in het Kaffee van Antwerpen. Op dinsdag 29 november krijgen de eerste 125 bezoekers van het Kaffee er eentje gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER