Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Terugbetaling homeopathie onder druk: debat bij ziekenfondsen woedt volop

Moet de terugbetaling voor homeopathie worden afgeschaft? Binnen de mutualiteiten woedt de discussie volop. Eerder besliste Frankrijk al om te stoppen met het vergoeden van homeopathische middelen.

23 reacties

  • Arie Weeren

    5 jaar geleden
    Misinformatie
  • Gertie Daerden

    5 jaar geleden
    Conclusie: de macht van de farma is dusdanig groot, dat overheden bezwijken. Zie online uitzending van NPO 2 Tegenlicht van 7 okt 2018, "Peperdure pillen" en als je nog meer horror wil, is er de uitzending Zembla " Medicijnmacht China" van 14 feb 2019, ook online te bekijken. Volksgezondheid vindt het niet nodig de burger hierover te informeren. Dus informeer U mensen, kennis is macht.
  • Rael Rhanouti

    5 jaar geleden
    Het is allemaal gemakkekijk gezegd als je gezond bent. Ik denk dat als je een ernstige ziekte hebt dat men er alles aan zal doen om een beetje baat te hebben of het nu gaat om homeopathische of reguliere geneesmiddelen. Bij de ene helpt dit en bij de andere dat. Dus voot mij terugbetaling mits voorgeschreven door erkende arts.
  • Johan Billiet

    5 jaar geleden
    Homeopathie, verstrekt door arts, heeft mijn dochtertje voor goed van pijnlijke oorontstekingen vanaf geholpen..en een kindje van nog geen 15 maanden die kent dan zeker het verschil tussen geneesmiddel en placebo (net als dieren trouwens), dus één argument van de tegenstanders is al meteen ontkracht. Nuja..voor dezen: zalig zijn de armen van geest want hun behoort het rijk de hemelen...
  • Chris Van Leuven

    5 jaar geleden
    Els Arnout: homeopathie is GEEN vorm van geneeskunde en heeft aanvullend hetzelfde effect als een (veel goedkoper) placebo. Er bestaat maar 1 vorm van geneeskunde en dat is 'reguliere'. Chris Delanghe: het "big pharma" argument? Als je eens nagaat hoeveel geld er omgaat in de homeo-industrie met de verkoop van geschud water dan is big pharma klein bier!