© ram

© ram

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Mannen laten ‘vuurwerkbom’ achter in woning van exen, verdachte opgepakt

De politie heeft een verdachte opgepakt voor brandstichting in een woning in de Parkstraat in Weelde-Statie (Ravels) afgelopen zaterdag. In de woning van een moeder en haar 20-jarige dochter ontplofte een zogenaamde ‘vuurwerkbom’.

ho,inke

De twee verdachten van de brandstichting zijn de 40-jarige ex-vriend van de moeder en de 26-jarige ex-vriend van de dochter. Beide mannen hebben hun verblijfplaats in het Nederlandse Baarle-Nassau, een buurgemeente van Weelde-Statie (Ravels).

De mannen stonden volgens de 20-jarige vrouw zaterdagochtend omstreeks 1.15 uur samen aan haar deur toen haar moeder niet thuis was. Ze praatten zich een weg naar binnen, maar zouden even later naar buiten gelopen zijn. De vrouw zegt daarop zelf ook in paniek te zijn weggelopen, waarna er een explosie volgde in het huis.

Het ging vermoedelijk om een illegale ‘bom’ van Cobra-vuurwerk. De vrouw raakte niet gewond, maar in hun huis troffen moeder en dochter later een ware ravage aan.

De Nederlandse politie heeft de oudste van het duo intussen gearresteerd, het parket van Antwerpen afdeling Turnhout heeft zijn overlevering gevraagd. De tenlastelegging luidt “opzettelijke brandstichting in een bewoond pand bij nacht”, wat een reeks verzwarende omstandigheden zijn. De 26-jarige verdachte is nog spoorloos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER