Rechter Troiano in 2013.
Volledig scherm
Rechter Troiano in 2013. © New Jersey's Supreme Court

Rechter die verdachte (16) van verkrachting hand boven hoofd hield omdat hij “uit goede familie” kwam, neemt ontslag

Buitenland“Als je eerste keer een verkrachting is”: dat stuurde een Amerikaanse jongen (16) naar zijn vrienden, nadat hij beelden had gedeeld die toonden hoe hij een meisje (16) aanrandde dat onder invloed was van alcohol. Hij moest voor de rechter verschijnen en die pleitte voor mildheid omdat de tiener “uit een goede familie” kwam en “goede resultaten” haalde op school. Er volgde een storm van protest en de rechter heeft nu met onmiddellijk ingang ontslag genomen.

43 reacties

  • Erwin Schauvliege

    5 jaar geleden
    Die man zal zijn opleiding in Belgie hebben gekregen. Hier is straffeloosheid ook de regel. Zeker als het over vreemdelingen gaat. Dan spreken hun corrupte advocaten die wij daarenboven betalen over hun achtergrond en cultuur. En ondertussen durven onze vrouwen en kinderen niet meer buiten zonder begeleiding. Met dank aan ...
  • jo Dierickx

    5 jaar geleden
    Die man was zeker niet capabel om recht te spreken 8 maar is zeker niet de enige, want in Belgie doen me sommige rechters ook grote ogen trekken !
  • alfred cool

    5 jaar geleden
    In Amerika zijn ze precies wakker geworden door Mijnheer de rechter ontslag te doen nemen . Daar hebben ze het precies begrepen dat vrijspreken van criminelen die zware en sexuele misdaden hebben begaan niet meer kan . Ik ben benieuwd wanneer ze dat komische opera huis met zijn kluchtzangers hier ook eens gaan uitzuiveren en rechters aanstellen die durven zwaar straffen bij zware criminele misdaden ook verkrachting en sexuele intimidatie zodat de burger zonder angst overal naartoe kan !
  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Met hoeveel maten en gewichten word hier eigenlijk gewerkt.Wat recht is is krom getrokken,wat krom is word recht getrokken.Zo werkt justitie en politici samen in Belgie,en ze doen het schaamteloos!Waar is ons mooi landje gebleven.
  • Marijke Boulet

    5 jaar geleden
    Als je hier in België goed kan voetballen , zoontje / vriendje van bent enz krijg je van de rechter ook een voorkeursbehandeling als al die rechters ontslag zouden nemen dan zullen er maar weinig over blijven .