BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De ‘nieuwe’ koerstactiek die Yves Lampaert een boete kostte: “Ze blokkeren de weg en je kan niet meer door”

Tour de FranceOpvallend bericht in de Tourcommuniqués de voorbije dagen: boetes voor Deceuninck-Quick.Step-renners Yves Lampaert en Kasper Asgreen. Het duo kreeg samen met George Bennett (Jumbo-Visma) een geldstraf van 500 Zwitserse frank. De reden? Het ostentatief blokkeren van een andere renner.

35 reacties

  • Piet Vanzonhoven

    5 jaar geleden
    Dezelfden die de blok erop gooien maken kabaal als ze achtervolgen of een spurt aantrekken en er een renner van een andere ploeg tussen komt rijden. Sportief is het ook niet , zo kunnen ze ook de ganse wedstrijd de blok er op leggen en 500m voor de aankomst binnen spurten. Blokkeren heeft niets met sportieve prestaties te maken maar wedstrijdvervalsing.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Laat ons wel verstaan dat er een verschil is tussen het blok erop, en wat hier is gebeurd. Bij het blok erop maken ze geen stennis als er toch eentje langsglipt. Hier gebeuren nu erg onsportieve dingen die niks te maken hebben met een sportieve blokkage. Normaal moesten ze hen uitsluiten. Sagan werd onterecht beschuldigd van onsportief gedrag en kon vertrekken omdat Cavendish tegen hem aanreed in de spurt, - maar hier laat de UCI en ASO de teugels vieren en komt met een belachelijke geldboete.
  • Pierre Colpaert

    5 jaar geleden
    Een pure vorm van koersvervalsing!
  • patrick isenborghs

    5 jaar geleden
    vond het wel schandalig hoe die renner van ccc de renner van lotto de gracht induwde , mocht direct uit koers genomen worden
  • Alex Minnen

    5 jaar geleden
    Simmel offer 1 renner op die achter op het wiel van een ander rijd . Gevolg de blokkeerders tegen de grond. Ze zullen de dag er na wel nadenken dan.