Ook in het Brusselse biercafé Delirium groeit het assortiment aan alcoholvrije en -arme bieren.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in het Brusselse biercafé Delirium groeit het assortiment aan alcoholvrije en -arme bieren. © Tim Dirven

Alcoholvrije dranken zijn niet risicovrij: “Ze gaan sneller vervelen”

Liefhebbers van bier kunnen uit een steeds rijker wordend palet aan alcoholvrije varianten kiezen. Van een gewone pils 0,0 procent tot ware speciaalbieren waar je nuchter van blijft. “Maar het kan de stap naar een échte pint verkleinen.”

16 reacties

  • erik vercammen

    5 jaar geleden
    Voor iemand met alcohol intolerantie zijn ze een geschenk uit de hemel. Is slechts sinds twee jaar dat ik erg slecht reageer op alcohol. Ik drong graag al eens een straf streekbiertje of abdij biertje. Dus ben blij dat het alcohol vrije markt wordt uitgebreid!
  • Wim Van Torre

    5 jaar geleden
    Het is zoals met wapens. Bier moet eraan geloven. Het is niet de schuld van wapens en bier of alcohol! Het is de mens die de gebruiker is die schuld treft. Schaf dan ook maar de auto af, want die is dan de schuld van nog veel meer miserie. Verstand gebruiken aub. Guilermo.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Nog 10 jaar en iedereen zal en moet het drinken of je gaat overall te voet naartoe!
  • Jos Plessers

    5 jaar geleden
    Ik ben 4j geleden gestopt met het nuttigen van alcohol.Nu,er is gewoon te weinig variatie ivm frisdrank in een gewoon café.Breidt dat eens uit en er zal minder snel terug gegrepen worden naar alcohol
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Alcoholvrij bier is gewoon niet te drinken. Het smaakt naar zeep. En neen dat heeft niets met ontwenning te maken. Bepaalde gerechten smaken nu éénmaal beter met goed glas wijn of bier. En al degene die dat ontkennen hebben totaal geen smaak.