De levensverwachting voor een Belgische vrouw is 83,7 jaar, voor een man 79,2 jaar.
Volledig scherm
De levensverwachting voor een Belgische vrouw is 83,7 jaar, voor een man 79,2 jaar.

Belg wordt steeds ouder: levensverwachting stijgt voor derde jaar op rij

De Belg leeft alsmaar langer. In 2018 is de levensverwachting bij de geboorte in België opnieuw gestegen tot 81,5 jaar.

14 reacties

  • Peter Simons

    5 jaar geleden
    Weer een dikke zever om, de pensioenleeftijd te verhogen !
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    En als je de krant openslaat en de overlijdens doorloopt moet je vaststellen dat de gemiddelden die ons verlaten hebben tussen de 60 en 70 jaar zijn.Zou het kunnen dat ze een reden zoeken om pensioen te verleggen naar 70 jaar?.
  • ka Van der Linden

    5 jaar geleden
    Johnny Verhoeven, ik volg je en voeg eraan toe: statistieken zijn onjuist en zelfs vals. De eeuwelingen hoeven er niet bijgeteld, ook niet die vanaf negentig. Bekijk op het kerkhof de laatste 100 a 200 overlijdens en vind daarvan de gemiddelde leeftijd. Je krijgt dan een ander - onrustwekkend - beeld!!!!!!!
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Echt tof voor de toekomst van recent geborenen, maar langer leven, hopelijk in goede gezondheid, = langer werken, langer bijdragen of tevreden zijn met een pensioen naargelang..bijgedragen.. of ze echt ouder worden zal over 85j blijken. Voorzien is beter dan genezen.
  • Jef joossens

    5 jaar geleden
    Ergens mis ik logica. In sommige landen zoals Brazilie hier mogen vrouwen nog steeds 5 jaar vroeger op pensioen tegenover mannen. Dit zou omgekeerd moeten zijn want vrouwen leven langer. Het goede nieuws is dat ik nog 20j te gaan heb als ik het gemiddelde van 81,5j haal. Maar ik hoop daar niet hard op hoor, als ik er nog een 10 kan bij doen ben ik al heel tevreden. :-)