Francesco Vanderjeugd en Gwendolyn Rutten.
Volledig scherm
Francesco Vanderjeugd en Gwendolyn Rutten. © BELGA

Vanderjeugd voert druk op Rutten op: “Open Vld heeft nieuwe voorzitter nodig”

Francesco Vanderjeugd, die graag Gwendolyn Rutten zou opvolgen als Open Vld-voorzitter, vindt dat de liberalen moeten overwegen om in de oppositie te stappen. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. “We gaan al tien jaar achteruit, we moeten zeer nederig zijn”, klinkt het. Zijn kritiek komt bovenop de wrevel over het ‘te weinig liberale’ Brusselse regeerprogramma.

196 reacties

  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    OVLD liep met hun wit konijn, Francesco Vanderjeugd, zo hoog op ! Wat voorzitster Gwendlyn Rutten nu doet duwt OVLD verder bergaf. Logisch om van de jonge Francesco Vanderjeugd de nieuwe voorzitter te maken.
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Vanderjeugd heeft misschien een nieuwe partij nodig.
  • rita thoen

    5 jaar geleden
    van dat hele gedoe word ik zo moe. Ze hebben allemaal het beste voor met de belgen als ze maar aan de pot zitten. Waarom 6 partijen in brussel? Zoiets kan toch niet werken. Maar ja, wie zijn wij. En dan zeggen ze dat we blij mogen zijn met ons stemrecht.
  • Jean-marc Geirnaert

    5 jaar geleden
    Rutten heeft blijkbaar “geen goesting” om een stap opzij te zetten, Rutten is ook geen doener, dus laat die West-Vlaamse haarkapper(die ook plaats moest maken voor van Volcem en zo niet verkozen geraakte) maar voorzitter worden. T gaat niet om de postjes bij Ovld maar om wat gaat het dan wel?
  • Francois Sals

    5 jaar geleden
    De OVLD heeft voor de werkende man/vrouw in de straat nog NIETS gedaan , hun voorkeur gaat uiteraard naar zichzelf ,postjes en graaien en ook wel wat voor de zelfstandigen.Dus laat Gwendolyn Rutten maar doen zoals ze nu bezig is , ieder jaar gaan ze er op achteruit ?laat ze doen en hopelijk volgende verkiezingen weer achteruit .