Het Duitse gerecht en politie hielden in flats in Keulen en Düren razzia's bij islamistische groeperingen die mogelijk een gevaar vormen. "We kregen nieuwe informatie binnen over een op handen zijnde aanslag", verklaarde politiecommissaris Klaus-Stephan Becker.
Volledig scherm
Het Duitse gerecht en politie hielden in flats in Keulen en Düren razzia's bij islamistische groeperingen die mogelijk een gevaar vormen. "We kregen nieuwe informatie binnen over een op handen zijnde aanslag", verklaarde politiecommissaris Klaus-Stephan Becker. © Oliver Berg/dpa

“Mogelijk aanslag verijdeld”: arrestaties bij antiterreuractie in Duitsland

Bij een grote actie tegen een vermeende terreurgroep heeft de politie in Duitsland zes mannen gearresteerd. Onder anderen speciale eenheden van de politie deden vandaag in alle vroegte invallen op adressen in Keulen en Düren.

2 reacties

  • carine poelman

    5 jaar geleden
    Ok....fijn.....laat ze nu maar terug vrij, ze hebben het begrepen en zullen het nooit meer doen. Of beter nog, stuur ze naar België
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Pak die toch allemaal eens gewoon op.
  1. Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Hamas-militant, zegt Israëlische ambassadeur
    34

    Omgekomen medewerker van Belgisch agentschap en 7-jarig zoontje verbleven in huis Ha­mas-militant, zegt Israëli­sche ambassa­deur

    De medewerker van het Belgische agentschap Enabel en zijn 7-jarig zoontje die omkwamen bij een Israëlisch bombardement op Rafah in het zuiden van de Gazastrook, verbleven in het huis van een Hamas-militant. Dat zegt Idit Rosenzweig-Abu, de Israëlische ambassadeur in België. Volgens haar was de militant het doelwit van de luchtaanval. Bij de aanval kwamen in totaal vijf mensen om het leven, onder wie twee kinderen. Twee andere kinderen raakten gewond.
  2. Belgisch gerecht verijdelt aanslag bij Parijs: Iraans-Belgisch koppel en diplomaat opgepakt, "ook Iraans regime kan betrokken zijn"

    Belgisch gerecht verijdelt aanslag bij Parijs: Iraans-Bel­gisch koppel en diplomaat opgepakt, "ook Iraans regime kan betrokken zijn"

    Bij de antiterreuractie van afgelopen zaterdag in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe is een Iraans koppel uit Wilrijk opgepakt dat een aanslag in Frankrijk zou hebben voorbereid. De vrouw legde inmiddels gedeeltelijke bekentenissen af en zou verklaard hebben dat hun doelwit een politieke bijeenkomst van een Iraanse oppositiepartij was. In de auto van het koppel werd zowel een ontstekingsmechanisme als het explosief TATP gevonden. In Frankrijk werden drie mensen in voorhechtenis geplaatst. Er werd ook een Iraanse diplomaat gearresteerd in Duitsland. Zijn arrestatie kan er volgens Staatsveiligheid op wijzen dat ook het Iraanse regime betrokken is, zo schrijft VRT NWS.