Direct naar artikelinhoud

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Overschotjes van de Sint verwerk je zo: tarte tatin met mandarijntjes

Vanavond komt de Sint langs en we kunnen ons weer aan allerlei lekker snoep verwachten. Chocolade, pepernoten, marsepein en uiteraard veel speelgoed! Maak deze dag extra feestelijk én een beetje gezonder met een tarte tatin van mandarijntjes.

Wat heb je nodig:
1 rol bladerdeeg
9 mandarijnen
10 g boter
2 el gehakte walnoten
3 el tijmblaadjes
2 el suiker

Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C. Pel per taart 8 mandarijnen en snij in plakjes. Pers de overige mandarijnen uit.
Stap 2: Smelt de suiker met het mandarijnensap tot het lichtjes begint te kleuren.
Stap 3: Beboter een taartvorm en leg er de schijfjes mandarijn in. Overgiet met de gesmolten suiker.
Stap 4: Leg de rol bladerdeeg op het fruit. Druk het deeg goed aan en duw de randen naar binnen. Prik er met een vork gaatjes in en zet 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en plaats een bord op het deeg. Draai de taart in één beweging om. Bestrooi de taart met de gehakte noten en de tijm.

Tip: Lekker met een bolletje ijs.

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel