De Iraanse drone zou het Amerikaanse amfibie-aanvalsschip USS Boxer hebben benaderd op een afstand van minder dan een kilometer. Inzet: VS-president Donald Trump.
Volledig scherm
De Iraanse drone zou het Amerikaanse amfibie-aanvalsschip USS Boxer hebben benaderd op een afstand van minder dan een kilometer. Inzet: VS-president Donald Trump. © EPA - Photo_News

VS haalt Iraanse drone neer die Amerikaans schip “bedreigde”

De Verenigde Staten hebben boven de Straat van Hormoez een Iraanse drone neergehaald, zo heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag bekendgemaakt. Het onbemande vliegtuig zou gevaarlijk dicht bij een Amerikaans oorlogsschip hebben gevlogen. “We hebben noch in de Straat van Hormoez, noch elders een drone verloren”, schreef de Iraanse viceminister van Buitenlandse Zaken Abbas Araghchi op Twitter. Hij beweert dat de Amerikanen per abuis een eigen drone neergeschoten hebben.

38 reacties

  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Jef Lois : Als morgen de Amerikanen daar terug een oorlog beginnen is het ook gedaan met tanken ... En de autoloze zondagen hadden NIETS te maken met Iran want toen was de sjah nog aan de macht... En de laatste 2 jaar was het toch rustig daar, maar de olieprijzen waren wat laag omdat Iran terug olie kon verkopen ....
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Zij die hier zo tegen het feit zijn dat de Amerikanen daar zijn zouden beter eens nadenken wat er zou gebeuren moesten ze morgen daar vertrekken? Iran zou de straat van Hormoes afsluiten met als gevolg geen olie meer naar het westen. Waar gaan jullie dan tanken met wat gaan jullie verwarmen? Ik heb een olie tekort mee gemaakt het is niet om te lachen als de overheid jou gaat vertellen wanneer je nog mag rijden. Weet je wel de autoloze zondagen? Maar van nadenken is nog nooit iemand gestorven.
  • Maria Arens

    5 jaar geleden
    Amokmaker Trump, idd, wat doet dat oorlogsschip daar? Oorlogsschepen moesten allang verboden zijn. Waarom moet hij niet naar de gevangenis voor geweld, opstokerij en bendevorming, net zoals alle burgers ? Opsluiten die man en de sleutel weggooien aub.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Ziet ernaar uit da tde VS weer eens wat in scene aan het zetten is, om excuss te verzinnen voor een aanval op Iran. Dit is oa nog een nalatenschap van de Bush Junior politiek, die met zijn administratie de 4e wereldorde wou stichten. Sindsdien hebbe nde Amerikanen wereldwijd hun basis uitgebouwd en het ene conflict na het andere aangegaan.Ook 9-11 is vermoedelijk in scene gezet met de CIA -getuig de abnormale manier waarop het gebouw instort en er detonatie merkbaar is om de 3-4 verdiepingen.
  • Zafer Ozturk

    5 jaar geleden
    Volgens de wereldkaart is de schip in de buurt van drone gekomen. VS zoekt gewoon.