De vier Democratische Afgevaardigden waar Trump het op gemunt heeft: (vlnr) Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez en  Ayanna Pressley. De Amerikaanse pers heeft hen ‘The Squad’ gedoopt.
Volledig scherm
De vier Democratische Afgevaardigden waar Trump het op gemunt heeft: (vlnr) Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez en Ayanna Pressley. De Amerikaanse pers heeft hen ‘The Squad’ gedoopt. © AP

“Aanvallen van Trump brengen veiligheid Congresleden in gevaar”

De vier vrouwelijke Democratische Congresleden die door president Donald Trump de afgelopen dagen herhaaldelijk zijn aangevallen, krijgen extra bedreigingen te verduren. Dat zegt Bennie Thompson, die in het Huis van Afgevaardigden de Commissie van Binnenlandse Veiligheid leidt. 

46 reacties

  • Ben Strauven

    5 jaar geleden
    Trump benoemt de problemen tenminste en daar kan de linkse meute niet tegen he dan schreeuwen ze moord en brand . Natuurlijk wouden die dames eens in de belangstelling staan dan moeten ze ook tegen de kritiek kunnen
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Wie eerst aanvalt moet door een tegenaanval kunnen en dat is moeilijker!
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    De oproepen van Trump tegen deze vier vrouwelijke Democratische Congresleden zijn niet racistisch omdat ze geen superieur gevoel tegenover een ander ras weergeven. Trump zet wel aan tot haat, wat strafbaar is. Feitelijk kunnen mensen wereldwijd een klacht neerleggen tegen Trump voor het oproepen tot haat tegen andere rassen, tegen vrouwen en tegen democraten. En dat is niet min. Strafbaar toch in Belgie.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Trump is er zelf van geschrokken en neemt zelfs afstand van de uitroepen van zijn achterban. Als zelfs hij al inziet dat hij en het zootje ongeregeld achter hem te ver zijn gegaan moet het toch wel heel erg zijn en is de schrik hem toch een beetje om het hart geslagen wat de gevolgen daar kunnen van zijn.
  • Duncan MacLeod

    5 jaar geleden
    De vrouwen vroegen inderdaad aandacht. Aandacht voor de onmenselijke behandeling van immigranten aan de mexicaanse grens.