Vlaams minister Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Ben Weyts: “Nogal evident dat regeringsvormingen worden gekoppeld”

binnenland“Er wordt N-VA verweten dat wij een koppeling maken tussen de Vlaamse en de federale regeringsvorming. Mij lijkt die koppeling nogal evident." Dat zei Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) vandaag in De Ochtend op Radio 1.

25 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    Bij de regeringsvorming moet het " Belang van de Vlaming" maximaal gediend worden, zegt Weyts. Hoor je goed: gediend worden! Dat willen wij niet. Wij Vlamingen ,hoeven niet gediend te worden, niet meer. Als Belg houdt ik er rekening mee dat ik als Vlaming bewust kan leven en dat daarom de Waalse medeburger niet met minachting moet bekeken worden. Stop dat onnozel gedoe.
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Koppeling tussen Vlaamse en federale regeringsvorming is niet evident voor een partij die voorstander is van confederalisme. We moeten tonen dat we België niet nodig hebben om behoorlijk te besturen.
  • Gerd Van nieuwenhove

    5 jaar geleden
    Ben Weyts suske Kris achterna .... Wanneer zijn we die schijnheilige poenpakker kwijt ? Ik dacht dat ie dood was, niet dus !
  • Of Wa

    5 jaar geleden
    N-va zijn een bende huichelaars en kazakkendraaiers. Het is een echte tsjevenstreek om die 2 niveaus aan elkaar te koppelen, zij hebben zelf altijd aangegeven dat het Vlaamse niveau boven het federale gaat. Maar ja, postjes zijn blijkbaar het alert grootste goed voor hen geworden. Als zij ook in de federale regering gaan zitten mogen we ons aan een nieuwe belastingtsunami verwachten.
  • Jan Hendrickx

    5 jaar geleden
    perfect logisch