Razende beer jaagt bouwvakkers de stuipen op het lijf

Deze Turkse bouwvakkers beleefden de schrik van hun leven toen ze plots oog in oog stonden met een razende beer. De mannen waren druk bezig een gat te graven met behulp van luidruchtige machines, toen de beer plots met klauwende poten tevoorschijn kwam. De beelden werden vorig jaar opgenomen in het Turkse dorpje Ericek, maar gaan nu pas viraal.

pjv

Er zijn uiteenlopende versies van de ontmoeting tussen de bouwvakkers en de woedende beer. Volgens sommige bronnen waren de bouwvakkers aan het werken nabij een bos, toen ze plots op de woedende beer stootten. Volgens anderen was de onfortuinlijke beer in een septische put van een kippenboerderij gevallen en zijn de beelden het resultaat van een geslaagde reddingsactie. Nog een andere bron houdt het op een beer die vastzat in een ondergrondse grot, waardoor de heldhaftige werklieden te hulp moesten schieten.

Het is dus niet duidelijk hoe de vork in de steel zit, maar eens de beer kon ontsnappen uit zijn precaire situatie, koos hij snel het hazenpad. Hoewel de beer erg kwaad leek toen zijn enorme kop uit het gat piepte, raakte niemand gewond en kon ook het dier ongedeerd de vrije natuur herontdekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer