© BELGA

Riemstenaar aanvaardt plantage in zijn woning voor 500 euro per maand

Een 51-jarige Riemstenaar is maandag voor de Tongerse correctionele rechtbank verschenen nadat de politie op 10 september 2015 een cannabisplantage in zijn woning ontdekte. In totaal werden er 660 planten aangetroffen. De man verklaarde dat hij in Maastricht een aanbod kreeg van twee mannen om een plantage in zijn woning uit te bouwen. Zelf moest de betichte er zich niets van aantrekken en zou hij volgens zijn advocaat in ruil 500 euro per maand krijgen.

GeHo

De alleenstaande verdachte verklaarde in financiële problemen te zitten sinds hij invalide is door een ongeval. In de plantage zijn de DNA-sporen van nog andere verdachten gevonden, slechts een van hen is geïdentificeerd. In tegenstelling tot de Riemstenaar gaf hij verstek voor het proces.

Volgens het parket is de plantage in maart vorig jaar opgestart en is er een keer geoogst. De procureur vorderde 20 maanden cel en 6.000 euro boete voor de twee verdachten. Ook is er om de verbeurdverklaring van het vermogensvoordeel van 53.000 euro gevraagd.

Volgens advocaat Mathieu Oosterbosch was zijn cliënt het typische slachtoffer van gehaaide mensen die hem peanuts betaalden. Hij vroeg om een werkstraf voor de vijftiger die twee maanden in voorhechtenis zat. “Het was een fout van mij”, bekende de man die eraan toevoegde de schade aan zijn sociale woning hersteld te hebben.

Vonnis op 19 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer