VIDEO. IJsbaan met ingevroren vissen sluit na protest

In Japan is ophef ontstaan over de nieuwe schaatspiste van pretpark Space World. Daarin waren duizenden - weliswaar dode - vissen ingevroren. ‘Wreed’ en ‘immoreel‘, aldus de bezoekers, en dus zacht Space World zich genoodzaakt de boel opnieuw te sluiten.

nadb

De ijsbaan in het pretpark in het Japanse Kitakyushu bevatte zo’n 5.000 dode vissen die op een lokale markt waren gekocht. Sommige dieren werden gebruikt om het woord ‘hello’ te maken, andere vormden een pijl om de schaatsers naar de juiste richting te wijzen.

Volgens de website van Space World was het de bedoeling om bezoekers een unieke ervaring aan te bieden. De schaatsers moesten het gevoel krijgen dat ze ‘over de zee konden glijden’.

Sluiting

Maar na een televisie-uitzending over de nieuwste blikvanger van het pretpark, brak groot protest uit. Velen noemden de attractie ‘wreed’, ‘immoreel’ en gewoon ‘raar’. De Facebookpagina van Space World werd overspoeld door klachten.

Uiteindelijk zag het pretpark zich genoodzaakt de attractie te sluiten en het ijs te laten smelten. ‘We verontschuldigen ons bij iedereen die zich ongemakkelijk voelde bij de attractie’, klonk het zondag.

Een woordvoerder van het pretpark zegt dat er overwogen wordt om volgend jaar een herdenkingsplechtigheid te houden voor de dieren. Maar hij benadrukt dat de vissen al dood waren toen ze aangekocht werden. ‘Op het internet werd gezegd dat de vissen nog leefden toen ze bevroren werden, maar dat is niet het geval. We hadden dat beter moeten uitleggen.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer