Stena Impero
Volledig scherm
Stena Impero © Twitter

“Britse scheepvaart moet en zal beschermd worden”: Iran en Groot-Brittannië plegen telefonisch overleg over ‘tankeroorlog'

UPDATEDe Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt en zijn Iraanse collega Mohammad Javad Zarif hebben telefonisch overleg gepleegd nadat Iran een Britse olietanker onderschepte in de straat van Hormuz. Hunt beklemtoonde de Britse ontgoocheling, terwijl Zarif wees op de wettelijke grond van de Iraanse acties. Na afloop van een nieuwe nationale veiligheidsraad verklaarde Hunt dat de ‘Stena Impero’ door de Iraniërs onderschept werd in de territoriale wateren van Oman.

79 reacties

  • Luke Vincke

    5 jaar geleden
    Heel simpel. "Laten jullie onze tanker in Gibraltar gaan? Ok, dan laten we deze van jullie gaan." Het leven kan toch eenvoudig zijn, nietwaar? Zelfs simpele zielen begrijpen zo'n logica. Enkel de Britten misschien niet, die zijn zo stom dat ze niet eens beseffen dat ze geen wereldmacht meer zijn.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Eigen schuld dikken bult dat ze maar meespelen met de VS die vragen niet beter alleen zullen ze met de gebakken peren blijven zitten nadien.
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Jef Lois. Die Britse tanker is ook aan de ketting gelegd wegens het schenden van internationale regels. Waarom zouden de Britten wel de internationale regeltjes mogen schenden en de Iraniërs niet ?
  • Achiel Devos

    5 jaar geleden
    Het wordt nu wel heel duidelijk dat er snel oorlog komt met Iran.De grote winnaars hierbij zijn de westerse olie- en wapen industrie.
  • Hans Benoit

    5 jaar geleden
    Oorlogen worden tegenwoordig ontketend op twitter.