Een concepttekening voor de Roofvogel van Airbus.
Volledig scherm
Een concepttekening voor de Roofvogel van Airbus. © Airbus

Airbus introduceert concept voor nieuw toestel: de ‘Roofvogel’

Airbus heeft vandaag het concept voorgesteld voor de Roofvogel (Bird of Prey) een nieuw vliegtuig met gespreide vleugelspitsen en een waaierachtige staart, geïnspireerd op de veren van een adelaar. De vliegtuigbouwer experimenteert met “biomimetica”, het gebruik van ideeën uit de natuur voor menselijke toepassingen, en hoopt op die manier stillere en meer milieuvriendelijke toestellen te creëren. 

5 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Door het water klieven is net hetzelfde als door de lucht. In beide gevallen gaat het om het opheffen van weerstand. De romp lijkt hier trouwens meer op een vis dan op een vogel.
  • Joeri Geens

    5 jaar geleden
    zie er best knap uit, maar uiteindelijk is het aankomen op de plek waar je zijn moet en liefst nog in één geheel het belangrijkst
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Het is te hopen dat ze er niet te ver in gaan en naar de adelaar kijken hoe hij zijn prooi (passagier? "oppikt"!! Hoe vliegen ze dan naar Amerika? Misschien best een visarend als voorbeeld?
  • rudy bourgeois

    5 jaar geleden
    Ik zie ze niet vliegen.
  • Luc Cosijns

    5 jaar geleden
    Goed idee om naar de natuur te kijken. Ik denk bij vliegtuigen eerder aan "lange afstand". Misschien is het energetisch interessanter om naar "trekvogels" te kijken., bijvoorbeeld V-vorm bij ganzen, ooievaars?