Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © NASA/Aubrey Gemignani

Gelukstreffer: nieuwe bemanning onderweg naar ISS op vijftigste verjaardag van eerste maanlanding

Exact vijftig jaar nadat Neil Armstrong en Buzz Aldrin voor het eerst voet zetten op de maan, is de 43-jarige astronaut Drew Morgan voor het eerst onderweg naar de ruimte. Morgan zet samen met twee andere astronauten koers richting het internationale ruimtestation (ISS). 

2 reacties

  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    Ondertussen worden wij, de E.U., langs alle kanten voorbij geschoten. Waar zitten ze nu met hun (Franse) Ariane-raket?
  • alain schils

    5 jaar geleden
    Herman, een lancering kan niet zomaar op ieder moment gebeuren zonder de nodige veiligheidsvoorschriften in acht te nemen. Dit was het veiligste moment.
  1. Eclipsgekte in Noord-Amerika: “Nog ergere files verwacht dan bij zonsverduistering van 2017”
    9

    Eclipsgek­te in Noord-Amerika: “Nog ergere files verwacht dan bij zonsver­duis­te­ring van 2017”

    Maandagmiddag zet een totale zonsverduistering 44 miljoen Amerikanen, Canadezen en Mexicanen in het donker. Miljoenen anderen zullen proberen binnen ‘the path of totality’ te raken, een 198 kilometer smalle strook van Montréal tot Mexico waarbinnen alle zonlicht even volledig verdwijnt. Wordt het echt zo spectaculair? Wij vroegen het aan oud-Nasa-sterrenkundige Fred Espenak (70). “We vrezen hier voor een nog groter verkeersinfarct dan na de vorige eclips van 2017.”
  2. EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. De wetenschap­per achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehou­den om achter mijn droom aan te gaan”

    Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235' in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En kan je Fanny nucleaire mopjes laten maken? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters ging exclusief kijken in de tekenstudio van de wetenschapper achter de Kiekeboes.