Buzz Aldrin, tweede mens op de maan, gefotografeerd door eerste mens op de maan Neil Armstrong.
Volledig scherm
Buzz Aldrin, tweede mens op de maan, gefotografeerd door eerste mens op de maan Neil Armstrong. © AP

Oud NASA-medewerker wordt miljonair met verkoop originele videobanden maanlanding

Een oud NASA-medewerker is miljonair geworden met de verkoop van de originele videobanden van de maanlanding die hij ruim veertig jaar geleden voor slechts 218 dollar (200 euro) op de kop tikte. Hij kreeg er nu 1,8 miljoen dollar voor.

8 reacties

  • Arthur Westerman

    5 jaar geleden
    @Henri Levich Ze moesten een deel van de brandstof reserveren om weer op te stijgen, het resterende deel werdt gebruikt om te landen, en daar hadden ze dus nog maar 50s van over toen ze daadwerkelijk landen.
  • Joske Zeeuw

    5 jaar geleden
    Pol, een roterend toestel is niet nodig. Ze nemen genoeg rode wijn mee zodat ze denken dat ze ronddraaien.
  • Rody Franks

    5 jaar geleden
    Haha grappige reacties. En Henri, Apollo 7, 8, 9 en 10 waren uitgebreide testvluchten....
  • Eric Grosemans

    5 jaar geleden
    @ Johan Van Biesen, die module heeft wel gewerkt. Reeds van in 1964 waren er testvluchten mee, geleidelijk werd het toestel verbeterd, pas in 1969 werd het toestel betrouwbaar genoeg geacht om mee te mogen. @ Henri Levich, Er was na de landing nog voor 50 sec brandstof over, moest men echt te weinig gehad hebben, zou de landing afgebroken zijn. Die testvluchten zijn er ook geweest, Apollo 8 was de eerste, Apollo 9 en 10 testten de maanlander uit.
  • Henri Levich

    5 jaar geleden
    Heel merkwaardig gebeuren,.. door een uitwijkmaneuver naar een andere landingplaats was bijna alle brandstof verbruikt,.. hoe geraakten zij dan weg van de maan ? Met de commodore 64 computer was het in 1969 mogelijk om meteen een maanlanding te verwezenlijken. Om ruimtevaarders naar het ISS te zenden waren tientallen testvluchten nodig. Vraag blijft: waardoor is er nooit een testvlucht vooraf gegaan aan de eerste maanlandig ?