Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Na wisselvallige nationale feestdag volgt tropische week: temperaturen tot 37 graden verwacht

Op onze nationale feestdag wisselen zon en wolken elkaar af. Zeer lokaal kan er in het noorden en het noordwesten een buitje vallen, maar in de meeste streken blijft het droog, aldus het KMI. Aan de kust wordt het in de namiddag overwegend zonnig. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 24 of 25 graden in het centrum. Er waait een matige westenwind.

12 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Roger Wellens,als de voorpellingen uitkomen voor de rest van juli,staan we voorlopig al opnieuw in de top 5 van de warmste zomers (gemiddeld 19°v i.p.v de normale 16,6°c naar de normen van begin 20ste eeuw). Er is al een gemiddelde van 12°c nodig voor augustus om deze zomer als normaal in de statistiek te laten.Ik zie dit niet meer gebeuren.
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Wat kan je doen bij 35 tot 40° en 50° in de zon? Niks, geen zware arbeid zelfs geen lichte en sport al zeker niet. Zelfs in uw huis kan je niks doen of het zweet stroomt van je af bij meer dan 30°. Je ziet niemand op straat en in tuinen en de honden blaffen zelfs niet op de heetste momenten van de dag zelfs de stoere aanbidders van de hitte zie je ook niet.
  • Chantal Vanderhaeghen

    5 jaar geleden
    Leve de winter. Wat kun je nu met zo'n weer doen? Binnen zitten in de koelte van de airco. Plezant is iets anders.
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    Regen,koud hittegolf het is wat het is neem de dagen zo als ze komen elke dag is er één het leven is al kort genoeg altijd dat gezeur over het weer. Wees gelukkig dat je gezond bent en al je rekeningen kunt betalen ,een mens heeft niet veel nodig om gelukkig te zijn.
  • Lucas De groot

    5 jaar geleden
    Da ga stilaan tijd worden.