© EPA

Honderden brandweermannen bestrijden bosbranden in Portugal: vier van hen gewond

In Portugal strijden meer dan duizend brandweermannen tegen bosbranden. Die teisteren een bergregio in het centrum van het land, waar bosbranden in 2017 het leven kostten aan een honderdtal mensen. Vier brandweermannen liepen daarbij verwondingen op, een van hen is er erg aan toe. Dat maken de hulpdiensten bekend.

gjs

Meer dan duizend brandweerlieden en 240 voertuigen worden zondagochtend opnieuw ingezet nadat ze zaterdag al een hele dag hadden geprobeerd de branden onder controle te krijgen. Bij valavond moesten de vliegtuigjes en helikopters het werk toen neerleggen.

Verschillende nationale wegen zijn gesloten en inwoners van het dorp Cardiga werden uit voorzorg geëvacueerd, stelt Alexandre Penha, woordvoerder van de civiele bescherming. “De situatie is complex want het gaat om meerdere branden in dezelfde zone die samen dreigen te komen.”

Zeker vier brandweermannen raakten gewond. Een van hen is er ernstig aan toe.

Door de warmte en de sterke wind geldt in zes regio’s in het centrum en het zuiden van Portugal zaterdag het alarmniveau. In 2017 kwamen in dezelfde regio 114 mensen om bij bosbranden.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer